Apoyan a Conec

Superior

Ciencia, Humanitats, Investigadors, Món

Unes beques molt conciliadores

Fins al 17 de juny investigadores menors de 40 anys poden optar a les ajudes del programa L’Oréal-Unesco ‘Per les Dones en la Ciència’

Mentres la Unió Europea es planteja en el seu programa per a la igualtat de gènere com augmentar el nombre d’investigadores científiques, el programa ‘Per les Dones en la Ciència’, de la Unesco i la gran empresa L’Oréal, ja fa anys que promociona esta igualtat a Espanya amb beques per a jóvens investigadores bastant especials, ja que tenen en compte la conciliació de la vida professional i la familiar. La nova convocatòria es tanca el pròxim 17 de juny i s’hi poden presentar doctores especialistes en ciències de la vida menors de 40 anys, per a desenrotllar el seu projecte d’investigació l’any que ve.

Les científiques seleccionades rebran, cada una, una borsa d’investigació de 15.000 euros, una part dels quals podran destinar a ajudes per a compatibilitzar el seu treball i la seua vida familiar.

Les guanyadores de l’edició de 2012 posen junt amb membres de jurat i altres personalitats després de l’entrega de guardons a Sevilla al setembre passat.

Les guanyadores de l’edició de 2012 posen junt amb membres de jurat i altres personalitats després de l’entrega de guardons a Sevilla al setembre passat.

La convocatòria es mou en les vies habituals per a les beques científiques, ja que compta amb l’aval de la Secretaria General de Ciència, Tecnologia i Innovació del Ministeri d’Economia i Competitivitat. Les sol·licituds rebudes seran enviades per L’Oréal Espanya al ministeri per a la seua avaluació científica per part de l’Agència Nacional d’Avaluació i Prospectiva (ANEP). Posteriorment, l’ANEP compartirà els projectes avaluats amb el Comité Científic de L’Oréal, que està presidit per Margarita Salas, i este realitzarà la selecció final de les candidates.

Segons l’últim estudi She Figures de la Comissió Europea, les dones representen únicament el 33% dels investigadors europeus i este percentatge disminuïx a mesura que augmenta la responsabilitat, així que té ple sentit el lema d’este programa: “El món necessita ciència, la ciència necessita dones”. En els seus set anys de vida, el programa ha donat suport a 32 científiques espanyoles amb un total de 565.000 euros. En el vessant internacional el programa ‘Per les Dones en la Ciència’, que ja ha complit 15 anys, premia cada any cinc científiques (una per continent) pels seus èxits.

Com a exemple dels projectes que pel seu interés van ser premiats en el passat, es poden recordar les guardonades l’any passat, que van rebre les seues borses d’investigació en una cerimònia celebrada al setembre a Sevilla. Irene Cózar treballa en diabetis, concretament en la regeneració de les cèl·lules beta del pàncrees que produïxen la insulina. Inmaculada Ibáñez busca marcadors de resistència a la quimioteràpia per a avançar en el tractament personalitzat de tumors com els d’ovari i pulmó. Laura Velasco busca nous gens de càncer de còlon hereditari. Gemma Vilahur estudia el colesterol “bo” (HDL) i nous fàrmacs relacionats amb este. I Eva Póveda es dedica als nous fàrmacs antivirals d’acció directa per a tractar la infecció per virus d’hepatitis C.

Més información

© 2013 Conec. Tots els drets reservats.


, , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.