Apoyan a Conec

Superior

Matemàtiques, Món

Google genera gràfiques matemàtiques

Gràfiques Google. Gràfic: Metagràfic

BARTOLO LUQUE – El motor de recerca Google continua incorporant opcions matemàtiques. Ja es podia usar com a calculadora elemental o convertidor d’unitats; ara, com s’anuncia en el bloc oficial, és el torn de la representació de funcions matemàtiques. Si en el quadre de recerca de la pàgina principal de Google escrivim una expressió matemàtica com per exemple: 1/x * sin x; ens trobarem com a primer resultat de recerca es pot vore a la part superior del gràfic.

El moviment de la fletxa del ratolí sobre la gràfica acompanya el moviment d’un punt sobre la mateixa gràfica que ens indica les seues corresponents coordenades x i y. I els quadrets del cantó superior esquerre ens permeten operacions visuals elementals com reescalar els eixos amb zooms o moure la gràfica al complet.

Hi ha la possibilitat de representar gràfiques múltiples alhora. Només cal escriure les funcions requerides una darrere de l’altra separada per comes. Per exemple, si escrivim: 1/x * sin x, -1/x*sin x, 1/x * sin(x/2), -1/x*sin(x/2), obtindrem les quatre gràfiques que es poden vore a la part inferior del gràfic.

Apareix un quadret nou a la part superior dreta que ens permet triar quina gràfica volem recórrer amb la fletxa del ratolí. Així podem fer servir aquesta utilitat com un calculador gràfic primitiu.

Com sentencia el seu creador, l’enginyer de Google Adi Avidor referint-se a la seua primera trobada llunyana amb una calculadora gràfica: “Espere que estudiants i amants de la matemàtica d’arreu del món troben aquesta experiència tan màgica com jo vaig trobar la primera vegada que vaig veure una calculadora gràfica temps enrere”.

No sé si les limitacions de l’eina n’entelaran la màgia, però sens dubte serà ben acollida pels usuaris amb inquietuds matemàtiques que desitgen una consulta, una exploració o un càlcul gràfic ràpid sense haver d’utilitzar un programa de càlcul simbòlic de més potència.

© 2011 Conec. Tots els drets reservats.

 

 


, ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.