Apoyan a Conec

Superior

Investigadors, Medicina

La falta d’estrògens disminuïx la libido masculina

Segons un estudi publicat en el New England Journal of Medicine, els estrògens influïxen més del que s’imagina en l’acumulació de greix i el desig sexual masculí.

La pèrdua de desig sexual, massa muscular i vigor associats a l”andropausa” o “menopausa masculina” sempre s’havien associat a la disminució amb l’edat dels nivells de testosterona. Però s’observava una gran diversitat entre individus, i no s’havia estudiat bé la influència d’altres hormones com els estrògens.

Per a això investigadors nord-americans van reclutar 400 hòmens de 20-50 anys i van realitzar l’experiment següent: a 198 d’ells els van injectar fàrmacs que suprimien la producció de testosterona i estradiol, i de manera aleatòria durant 16 setmanes els van donar placebo o 1,25 g, o 2,5 g, o 5 g, o 10 grams de testosterona. Volien comparar els efectes de les diferents quantitats absolutes. És important saber que, en el cos, part de la testosterona es convertix en estrògens.

Als altres 202 també els van suprimir químicament la producció de testosterona i estradiol i els van donar durant 16 setmanes les mateixes quantitats de testosterona i placebo, però afegint una substància anomenada anastrazole, que impedix la conversió de testosterona a estrògens. Per tant, este grup d’hòmens tenia diferents nivells de testosterona, sense gens d’estrògens en la sang.

Passades les 16 setmanes, els investigadors van mesurar diferents paràmetres de salut a tots els participants, i van observar que els que havien rebut menys testosterona tenien més acumulació de greix corporal i més pèrdua de desig sexual. Però el més interessant, ambdós efectes s’accentuaven en el grup en què s’havia inhibit la producció d’estradiol.

És a dir, l’estudi confirma que la disminució de testosterona sí que contribuïx a una andropausa caracteritzada per disminució de la massa muscular, vigor i libido, però –i açò és la novetat– que els estrògens també són clau per a mantindre una bona salut física i sexual masculina.

Qui ho hauria dit, els estrògens són imprescindibles per a la virilitat.


Referència:


, , , , ,

3 Responses to La falta d’estrògens disminuïx la libido masculina

 1. Helier Restrepo Lopez 17 October, 2013 at 3:47 #

  Amigo me encanta tu blog pues me permite sumar conocimientos a los ya adquiridos ya que al igual que usted yo también estoy muy interesado en los temas referentes a mejorar erecciones, tanto así que deseo compartir con todos en este blog un material que con toda seguridad les será de gran utilidad y de seguro les va a gustar. Para accesar ahora a este material sobre mejorar erecciones, haz clic en link que les dejo enseguida: http://tinyurl.com/avxv96k
  Saludos su amigo Helier Restrepo López

 2. Beatriz 18 November, 2013 at 10:28 #

  ¡Muy interesante! Muchas gracias y te sigo!

 3. Antonio 3 April, 2014 at 10:26 #

  Muy interesante, ademas de cierto, muy buena información, sigue así.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.