Apoyan a Conec

Superior

Investigadors, Videoblog

Entrevista Ramón Vallejo, subdirector del CEAM

Ramón Vallejo és sotsdirector del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), on és el responsable del Programa de Recerca Forestal, a més de professor titular de Fisiologia Vegetal de la Universitat de Barcelona. I gràcies a la seua trajectòria científica ha esdevingut revisor del cinquè informe sobre canvi climàtic de l’IPCC de les Nacions Unides, el primer treball del qual s’ha presentat a finals de setembre a Estocolm.

El seu àmbit de recerca se centra en les pertorbacions característiques de la Mediterrània com ara els incendis o els processos de desertificació, alhora que en les tècniques de restauració ambiental. També és expert en contaminació catastròfica del sòl, per exemple, les conseqüències de l’accident de Txernòbil.

Vallejo ha coordinat el Pla de Restauració de zones cremades de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb l’Administració Forestal. Ha dirigit cinc projectes de la Unió Europea sobre Incendis i Restauració forestal i ha treballat en 15 més com a investigador principal. Participa en un projecte d’excel·lència CONSOLIDER del Pla Nacional i és investigador PROMETEU del Govern valencià.


, , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.